Efectele unui mediu de lucru neigienic asupra sanatatii angajatilor

Un mediu de lucru curat si ordonat nu numai ca arata grozav, dar are si un impact major asupra sanatatii si bunastarii angajatilor unei intreprinderi. Un loc de munca necurat poate avea o varietate de efecte negative, inclusiv risc crescut de imbolnavire si scaderea productivitatii. In acest articol, analizam impactul lipsei de curatenie asupra sanatatii si de ce este important sa apelati la servicii profesionale precum Luna Cleaner pentru a asigura curatenie la locul de munca. Firma curatenie iasi 

Raspandirea bolilor

Un mediu de lucru murdar si insalubru poate fi un teren propice pentru raspandirea bacteriilor si virusilor. Blaturile, tastaturile, telefoanele si alte obiecte de zi cu zi pot fi contaminate cu bacterii care pot provoca boli respiratorii, gastrointestinale si boli de alta natura. Atunci cand angajatii intra in contact cu aceste suprafete contaminate si nu sunt luate masuri de curatare adecvate, riscul de imbolnavire creste foarte mult.

De exemplu, un birou insalubru poate deveni un teren propice pentru raspandirea gripei. Virusii gripali pot supravietui pe suprafete timp de cateva ore si se pot transmite prin atingerea obiectelor contaminate si apoi atingerea fetei. Fara o curatare adecvata, poate exista un risc mai mare de raspandire a virusului in randul echipei tale.

Alergii si probleme respiratorii

Neglijarea curateniei la locul de munca poate duce la acumularea de alergeni si poluanti care pot provoca reactii alergice si probleme respiratorii. Praful, acarienii si mucegaiul sunt cateva dintre principalele cauze care pot afecta calitatea aerului mediului de lucru si care pot agrava afectiuni precum astm sau alergii si implicit si productivitatea angajatilor, care nu vor avea o stare de sanatate optima pentru a-si efectua tascurile. Angajatii expusi constant la acesti alergeni pot experimenta simptome precum tuse, stranut, ochi iritati si dificultati respiratorii.

De exemplu, praful care se acumuleaza pe mobilier, pe suprafete si in sistemele de ventilatie poate contine particule microscopice, cum ar fi polenul sau excremente de acarieni. Aceste particule pot fi inhalate de angajati si pot declansa reactii alergice sau pot agrava afectiunile respiratorii preexistente. Firma curatenie iasi 

Disconfort si stres

Un mediu de lucru murdar si neingrijit poate crea un mediu general care cauzeaza stres si anxietate angajatilor tai. Un spatiu dezorganizat poate afecta concentrarea si productivitatea, iar angajatii pot simti o presiune suplimentara atunci cand trebuie sa lucreze intr-un mediu aglomerat. Un mediu murdar creeaza o impresie negativa asupra locului de munca si poate afecta motivatia si satisfactia angajatilor si totodata evolutia companiei.

Un birou dezordonat si dezordonat poate afecta sentimentul de ordine si control al unui angajat. Un spatiu de lucru aglomerat poate ingreuna gasirea documentelor si articolelor de care aveti nevoie, ceea ce duce la intarzieri si frustrare. In plus, un mediu de lucru murdar poate afecta stima de sine si moralul angajatilor, avand un impact negativ asupra performantei si angajamentului la locul de munca. 

 

 

Scaderea productivitatii

Lipsa curateniei la locul de munca poate duce la o scadere a productivitatii angajatilor. Cand spatiile de lucru nu sunt curate si ordonate, angajatii pot petrece mai mult timp cautand documente sau obiecte necesare, in loc sa se concentreze pe sarcinile lor. De asemenea, intr-un mediu dezordonat si murdar, este mai dificil sa te concentrezi si sa fii eficient in munca ta.

Un birou in dezordine poate crea un mediu distractiv si haotic, care poate afecta concentrarea si atentia. De asemenea, cand angajatii petrec timp suplimentar pentru a cauta resurse si echipamente necesare, timpul dedicat muncii productive scade. O curatenie adecvata si mentinerea unui mediu de lucru organizat pot imbunatati eficienta si productivitatea angajatilor.

 

Imagea companiei

Curatenia la locul de munca nu afecteaza doar sanatatea angajatilor, ci si imaginea generala a companiei. Un mediu murdar si neigienic poate crea o impresie negativa asupra clientilor, partenerilor de afaceri si potentialilor angajati. Aceasta poate afecta increderea in afacerea dvs. si poate avea un impact negativ asupra relatiilor de afaceri si a capacitatii de a atrage si retine talentele.

Clientii si partenerii de afaceri pot asocia un mediu murdar si dezordonat cu neglijenta si lipsa de profesionalism. De asemenea, potentialii angajati pot fi descurajati sa se alature companiei daca aceasta ofera un mediu de lucru neplacut si murdar. In schimb, un mediu curat si organizat transmite profesionalism si respect pentru angajati si vizitatori.

Curatenia la locul de munca are un impact semnificativ asupra sanatatii si bunastarii angajatilor. Lipsa curateniei poate conduce la raspandirea bolilor, cresterea nivelului de stres si disconfort, precum si la scaderea productivitatii. Pentru a evita aceste probleme si a asigura un mediu de lucru sanatos, este recomandat sa apelezi la servicii profesionale de curatenie, precum Luna Cleaner. Bucura-te de beneficiile unui mediu curat si sigur pentru angajati. 

 

Firma curatenie iasi 

 

Citeste si:

Sfaturi pentru curatarea geamurilor la birou si avantajele apelarii la o echipa de profesionisti

Despre importanta curateniei ecologice

 

Sfaturi pentru curatarea geamurilor la birou si avantajele apelarii la o echipa de profesionisti

Geamurile curate si stralucitoare nu numai ca adauga un aspect estetic placut biroului dvs., dar si contribuie la o atmosfera mai luminoasa si mai propice pentru angajati. Cu toate acestea, curatarea geamurilor poate fi o sarcina dificila si consumatoare de timp. In acest articol, vom oferi sfaturi utile pentru curatarea geamurilor la birou si vom evidentia beneficiile apelarii la o echipa de profesionisti, cum ar fi Luna Cleaner, pentru a va asigura un spatiu curat de lucru care sa la productivitatea intregii echipe.

Utilizati solutii de curatare potrivite:

Evitati sa utilizati produse chimice dure si solventi agresivi care pot deteriora geamurile sau pot lasa urme. Optati pentru solutii de curatare delicate, precum amestecul de apa calda si o cantitate mica de detergent pentru geamuri. Daca doriti o solutie naturala, puteti folosi o combinatie de otet alb si apa calda. Firma curatenie iasi 

Alegeti instrumentele potrivite:

Folositi o carpa moale si non-abraziva sau un burete special pentru curatarea geamurilor. Evitati sa utilizati materiale aspre, cum ar fi perii cu peri rigizi sau bureti abrazivi, care pot zgaria suprafata geamului. Un mop sau un raclet poate fi util pentru a curata geamurile mari sau inalte.

Desi poate suna contrar asteptarilor, efectuati curatarea intr-o zi innorata:

Curatarea geamurilor in timpul unei zile insorite poate provoca uscarea rapida a solutiei de curatare, lasand urme vizibile. Incercati sa alegeti o zi innorata sau sa efectuati curatarea in orele diminetii sau serii cand lumina directa a soarelui este mai slaba. Acest lucru va va permite sa vedeti si sa eliminati eficient murdaria si petele de pe geamuri.Firma curatenie iasi 

Curatati atat interiorul, cat si exteriorul:

Asigurati-va ca luati in calcul curatarea ambelor suprafete ale geamului pentru a obtine rezultate optime. Curatarea interioara poate fi mai usoara, dar nu uitati sa acordati atentie si curatarii exterioare, care poate fi mai dificila si necesita utilizarea unor echipamente suplimentare, cum ar fi scari sau prelungitoare pentru a ajunge la geamurile inalte.

Evitati petele si urmele:

Pentru a evita petele si urmele, stergeti solutia de curatare de pe geam in miscari verticale sau orizontale constante si precise. Evitati miscarile circulare care pot crea urme sau pete. Daca observati pete persistente sau urme reziduale, puteti utiliza o solutie de curatare mai concentrata sau puteti repeta procesul de curatare pentru a obtine rezultate mai bune.

 

De ce sa apelezi la noi?

Experienta si cunostinte specializate:

O echipa de profesionisti, precum a noastra, are experienta in curatarea si intretinerea geamurilor, fiind familiarizata cu tehnicile si produsele potrivite pentru a obtine rezultate impecabile. Profesionistii au cunostinte extinse despre diferite tipuri de geamuri si solutii de curatare, astfel incat va asiguram ca geamurile dvs. vor fi tratate in mod corespunzator.

Economie de timp si efort:

Curatarea geamurilor poate fi o sarcina dificila si solicitanta, necesitand echipamente si produse speciale. Apeland la o echipa de profesionisti, veti economisi timp si efort pretios, putandu-va concentra pe alte prioritati ale afacerii. Echipa de profesionisti va gestiona intregul proces de curatare, de la pregatirea solutiilor adecvate pana la utilizarea tehnicilor corecte, asigurandu-va ca geamurile dvs. vor fi curate si stralucitoare in cel mai scurt timp posibil.

Rezultate de inalta calitate:

Echipa de profesionisti va asigura geamuri curate si stralucitoare, eliminand eficient urmele, petele si murdaria acumulata. Aceasta va contribui la o imagine profesionala si placuta a biroului dvs. Geamurile curate si clare permit luminii naturale sa patrunda in incapere, creand o atmosfera mai luminoasa si mai placuta. Angajatii dvs. vor aprecia un mediu de lucru mai deschis si mai confortabil, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra moralului si productivitatii lor.

Curatarea geamurilor la birou poate fi o sarcina dificila si poate consuma mult timp si efort. Prin apelarea la o echipa de profesionisti, cum ar fi Luna Cleaner, beneficiati de sfaturi specializate si de rezultate de inalta calitate, economisind timp si asigurand un mediu de lucru curat si placut. Nu mai pierdeti timpul si efortul incercand sa curatati geamurile singuri; contactati-ne completand cererea de oferta sau telefonic la 0722609236 si solicitati o evaluare gratuita a nevoilor dvs. de curatenie. Beneficiati de experienta si serviciile noastre profesionale pentru a avea geamuri curate si stralucitoare in biroul dvs.  Firma curatenie iasi 

 

Despre importanta curateniei ecologice

In esenta, curatenia ecologica presupune curatarea cu metode si consumabile care sunt sigure pentru ecosistem si care nu elibereaza niciun poluant atunci cand sunt folosite. Curatenia ecologica este cruciala pentru sanatatea populatiei generale, precum si pentru mediu si planeta noastra.

De ce este importanta pentru compania/casa dumneavoastra?

Curatenia ecologica diminueaza poluantii din mediul inconjurator, ceea ce este benefic pentru impactul ecologic al afacerii dvs., precum si pentru sanatatea clientilor si a personalului. Nu duce la problemele de sanatate pe care solutiile de curatenie conventionale le provoaca frecvent. Acest lucru poate avea ca rezultat un personal mai eficient si mai sanatos, un aer mai curat pentru clientii dvs. si un mediu de lucru mai bun in general. In ceea ce priveste propria casa, rezultatul este desigur similar, daca aveti in special copii sau caini, utilizarea unor metode ecologice va preveni pericolul toxic generat de substantele din produsele folosite in scop igienizant. Firma curatenie iasi 

Produsele de curatare de brand

Majoritatea produselor de curatare de marca pe care le cumparati dintr-un magazin de vanzare cu amanuntul sau dintr-un supermarket nu numai ca vor fi toxice, dar vor contine si parfumuri sintetice. Daca nu mergeti la un magazin care realizeaza astfel de produse de sanatate, ar putea fi dificil sa gasiti un produs care sa nu contina o varianta a acestora.

Expunerea la substantele chimice din parfumuri poate provoca dureri de cap, iritatii ale ochilor, nasului si gatului, greata, uitare, pierderea coordonarii si alte simptome respiratorii si/sau neurotoxice. Multe ingrediente ale parfumurilor sunt iritanti si sensibilizatori respiratori, care pot declansa crize de astm si agrava afectiunile sinusurilor. Firma curatenie iasi 

De ce este acest lucru important?

In prima faza, am putea spune ca anumiti compusi din parfumurile sintetice palesc in comparatie cu compusii „toxici in caz de ingestie”, dar impactul negativ al parfumurilor sintetice poate fi destul de surprinzator si mult mai periculos decat am prevazut.

Comitetul pentru stiinta si tehnologie estimeaza ca substantele sintetice extrase din petrol reprezinta aproximativ 95% din substantele chimice utilizate in parfumuri. S-a demonstrat ca substantele chimice pe baza de petrol modifica hormonii si creeaza probleme precum cancere, tulburari neurologice, slabirea sistemului imunitar, dizabilitati cognitive, alergii, infertilitate si multe altele, potrivit lui Richard Pressinger si Wayne Sinclair, MD.

Puteti diminua alergiile la birou folosind articole ecologice care nu contin parfumuri artificiale, ca sa nu mai vorbim de pericolele de cancer, tulburari neurologice si alte afectiuni.

Antibacterian  

Conform Administratiei pentru Alimente si Medicamente, apa si sapunul obisnuit sunt la fel de eficiente in prevenirea bolilor ca si sapunul antibacterian. Pe langa faptul ca au compusi daunatori, s-a constatat ca antibacteriile contin substante care pot perturba echilibrul hormonal.

Ce ar trebui sa retina cel mai mult oamenii? Este mai putin probabil ca in produsele de curatenie ecologica sa se gaseasca substante chimice antibacteriene decat cele care sunt daunatoare.

Facilitati de ingrijire a sanatatii si igienei

Pentru anumite structuri, cum ar fi centrele de dializa sau cladirile medicale, pot fi necesare reguli stricte de curatenie si de distrugere a germenilor. Exista metode de eliminare eficienta a agentilor patogeni in aceasta situatie, fara a adauga la poluarea mediului.

Poluanti

Atunci cand se utilizeaza produse de curatare neecologice, se emit poluanti in aer. Produsele de curatare contin o gama larga de compusi sintetici toxici si periculosi care pot fi evacuati in mediul inconjurator, in sursele de apa, in corpul uman etc. Materialele de curatare ecologice sunt concepute pentru a fi mai putin daunatoare pentru ecosistem si pentru a reduce poluarea. Pentru a descoperi produsul de cea mai buna calitate si cel mai putin nociv, este totusi esential sa il inspectati pe fiecare in parte.

La Luna Cleaner folosim o serie de metode si practici menite sa contribuie la bunastarea mediului inconjurator, dar si uman. Practicam metode care sa ne ajute, in primul rand, in vederea sanatatii clientilor nostri, dar ne preocupam si de sanatatea planetei, care are nevoie de implementari strategice pentru a putea fi „curatata”. Firma curatenie iasi 

 

Beneficiile externalizarii serviciului de curatenie la companii

Este important sa va asigurati ca atat interiorul cat si exteriorul companiei dvs. sunt curatate frecvent, dar cine ar trebui sa se ocupe de aceasta sarcina? Exista doua optiuni: fie angajati personal de curatenie, fie incheiati un contract cu o agentie de curatenie de renume.

Exista multi factori de care trebuie sa tineti cont atunci cand operati o companie. Curatenia casei este o sarcina care nu are nimic de-a face cu modelul tipic de companie si cu operatiunile acesteia. Performanta generala a unei afaceri poate avea de suferit in mod semnificativ ca urmare. Un proprietar de afacere ar trebui sa se concentreze asupra sarcinilor zilnice si asupra obiectivelor principale ale companiei. Puteti economisi bani, obtine rezultate mai bune si aveti mai mult confort alegand servicii de curatenie profesionale.

Firma curatenie iasi 

In cele ce urmeaza vom enumera cateva dintre avantajele suplimentare care survin implicit atunci cand angajati pentru prestarea serviciilor de curatenie o companie cu renume.

Nu veti fi niciodata in deficit de personal

Angajatii dvs. pot solicita timp liber, pot pleca in concediu, pot lucra mai putine ore sau se pot astepta la compensarea orelor suplimentare atunci cand ii angajati. Veti fi intotdeauna acoperit daca angajati companie care se ocupa serviciile de curatenie. Prin utilizarea companiei noastre, va puteti asigura ca nicio solicitare, chiar si din scurt timp, nu ne va determina sa ignoram apelul la curatenie facut de dvs. Un personal complet de muncitori calificati si pregatiti sa lucreze este angajat de companiile de curatenie profesioniste. Numeroase intreprinderi ofera, de asemenea, servicii de curatenie de urgenta dupa orele de program.

Acestea ofera, de asemenea, servicii de curatenie de zi, sau chiar la ore mai atipice in cazurile speciale, permitandu-va sa va programati sedinta de curatenie oricand este cel mai practic pentru dumneavoastra. Pentru ca ofera servicii garantate, folosirea unei agentii de curatenie profesioniste reduce stresul. 

Profesionalism

Agentii de curatenie profesionisti, cu o buna reputatie, sunt competenti. Intreprinderile de curatenie comerciala se specializeaza in bunurile sau serviciile pe care le ofera, la fel ca si compania dvs. Acestea dedica timp si resurse pentru a instrui membrii personalului si pentru a achizitiona cele mai noi instrumente si proceduri de curatare disponibile. Un agent de curatenie intern nu are, de obicei, acces la aceste instrumente si nu poate mentine standardele industriei.

Satisfacerea asteptarilor clientilor este o prioritate de top pentru noi. Ca urmare, suntem intotdeauna motivati sa oferim servicii de curatenie si ingrijire exceptionala tuturor clientilor nostri. Angajatii nostri isi fac treaba pentru a fi bine informati despre companie si sunt intotdeauna instruiti sa acorde o atentie deosebita detaliilor, sa gaseasca solutii la probleme si sa foloseasca metodele corecte de ingrijire inca de la inceput. Deoarece curatenia este specialitatea lor, mentinerea unui nivel de profesionalism este prioritatea lor principala.

Economisirea banilor

Serviciile de curatenie profesioniste pot crea un plan care sa se potriveasca cerintelor si bugetului dumneavoastra, in loc sa plateasca un salariu regulat unui angajat. In primul rand, angajarea unui serviciu de curatenie va va permite sa economisiti bani pentru angajare, instruire, uniforme si avantaje pentru angajati.

In plus, veti cheltui mai putin pe consumabilele de menaj. La urma urmei, un serviciu de curatenie de incredere va va oferi toate instrumentele si materialele necesare pentru a finaliza sarcina, pe langa instruirea specifica industriei. Un program de asigurare a calitatii este folosit de multe intreprinderi de incredere pentru a-si asigura activitatea.

Rationalizarea sarcinilor

Aveti deja destule pe cap in programul dvs. de gestionare a unei afaceri. De ce sa adaugati responsabilitatea de a conduce o echipa de curatenie pentru a face totul mai dificil?

Odata ce ati selectat un serviciu de curatenie, profesionistii se ocupa de asta, in timp ce dvs. trebuie in continuare sa stabiliti standardele companiei dvs. Intreprinderile de renume vor angaja o echipa de management pentru a superviza proiectul si operatiunile de curatenie. Folosind un sistem de verificari si balante, acestia vor gestiona problemele de personal, achizitionarea de consumabile si echipamente de curatenie, comunicatiile si asigurarea calitatii.

Puteti fi siguri ca unitatea dvs. va fi curata si sigura pentru personal si oaspeti atunci cand selectati serviciile noastre de curatenie.

Numeroase servicii

Curatenia zilnica este prioritatea initiala, dar trebuie sa aveti in vedere si imaginea de ansamblu. Exista cerinte suplimentare de curatenie? Veti avea nevoie ocazional de un serviciu de curatenie amanuntita? Dar intretinerea usoara a cladirii, spalarea ferestrelor etc.?

Cel mai probabil va trebui sa externalizati aceste servicii suplimentare daca aveti un angajat intern. Cu toate acestea, o agentie de curatenie de renume ar trebui sa fie capabila sa se ocupe de toate cerintele dumneavoastra. Nu este nevoie sa angajati numeroase intreprinderi, deoarece acestea sunt dotate cu cunostintele si instrumentele necesare pentru a va oferi servicii in toate domeniile legate de curatenie. De asemenea, atunci cand aveti nevoie, acestea pot adauga oricare dintre aceste servicii, oferindu-va mai multa comoditate si flexibilitate.

La Luna Cleaner, oferim servicii de curatare periodice, dar avem si abonamente lunare. Serviciile noastre de curatenie se presteaza in baza unor evaluari, dupa care se incheie comanda/contractul, iar serviciile de curatenie se predau clientului pe baza de proces verbal de receptie si factura se emite dupa ce clientul semneaza acest proces verbal de buna executie.

Ca sa fiti sigur ca pretul pe care vi-l oferim este unul corect si obiectiv, pe masura calitatii asteptate, noi facem o evaluare la fata locului, in mod gratuit; iar oferta finala se face in baza acestei evaluari. Suntem intotdeauna pregatiti pentru a va ajuta sa mentineti un spatiu igienizat si optim la locul de munca! Contacteaza-ne pentru o oferta si pentru o colaborare de viitor de succes!

Firma curatenie iasi 

 

Zonele frecvent ignorate la locul de munca pe care un curatator profesionist nu le rateaza

Desi curatarea locului de munca pare simpla, este usor sa treci cu vederea sau chiar sa uiti anumite zone. Prin urmare, in timp ce va pregatiti sa va curatati inca o data biroul, asigurati-va ca intrati in fiecare coltisor, inclusiv in aceste zone frecvent ignorate pe care un curatator profesionist nu le trece niciodata cu vederea. Firma curatenie iasi 

Aspirarea spatiilor inguste

Este posibil ca marginile covorului sa nu fi fost aspirate temeinic. Daca podelele sunt acoperite de cabluri si echipamente electronice, aspirarea va fi o provocare. Verificati din nou chiar daca credeti ca ati curatat temeinic zona din spatele placii de baza a calculatorului, deoarece acolo se afla frecvent praf si murdarie ascunse in crapaturi. De aceea, este important sa curatati intotdeauna marginile.

Cel mai bun mod de actiune in aceasta imprejurare este sa scoateti echipamentul, sa deconectati cablurile si sa aspirati zona din jurul acestuia. Furtunul de aspirare aduna fiecare particula de resturi, murdarie si firimituri in timp ce functioneaza delicat.

Jaluzelele de la ferestre

Daca locul de munca are jaluzele, probabil ca nu va ganditi prea mult la ele atunci cand vine vorba de curatenie. Cu toate acestea, daca nu le stergeti praful, polenul acumulat in aer ar putea sa va imbolnaveasca si sa va congestioneze personalul. Diminuati cantitatea de praf de la locul de munca prin stergerea jaluzelelor o data pe luna pentru a preveni praful depus.

Zona de pauza/ Bucataria

Se intampla frecvent in sala de odihna sa neglijam sa curatam mesele dupa ce terminam sa spalam vasele. Cu toate acestea, indepartarea alimentelor expirate din frigider si din dulapuri este de departe cea mai dificila parte a curatarii bucatariei.

Curatarea zonei de bucatarie mai des decat o data pe luna este un plan bun. Stabiliti un termen limita saptamanal pentru momentul in care toata lumea trebuie sa isi manance mancarea sau sa o transporte acasa atunci cand vine vorba de depozitarea alimentelor. In caz contrar, veti avea mai multe probleme decat mucegaiul.

Mobilierul de birou

Atunci cand se face curatenie la locul de munca, mobilierul este adesea ignorat. Adesea credem ca singura curatenie pe care trebuie sa o facem este sa aspiram zona din jurul mobilierului, dar acest lucru este insuficient. Curatati mobilierul si indepartati orice gunoi care poate fi ingramadit pe el, in lateralele in care nu aveti acces sau in sertarele uitate. Praful se depune inclusiv in interior. Verificati din nou pentru a vedea daca vreun ambalaj sau alte gunoaie au reusit sa ajunga intre perne pe canapea, intre obiectele din raft etc. Firma curatenie iasi 

Zonele din spatele obiectelor/masinariilor mari

Sa fim sinceri, daca nu este specificat, personalul dvs. nu va muta o masina foarte mare si deosebit de grea pentru a curata in spatele ei. Lucruri precum praful si murdaria se pot acumula in spatele acestor utilaje, ceea ce creeaza necesitatea de a le muta si de a curata periodic spatiul din jurul lor. Nu uitati de masinile in sine, stergerea prafului si curatarea regulata a masinilor de birou, cum ar fi imprimantele si copiatoarele, va spori calitatea imprimarilor. Folosind o carpa din microfibra si un detergent lichid pentru geamuri, puteti mentine sticla din copiator fara urme si curata pentru a produce copii de cea mai buna calitate.

Cea mai usoara si optima solutie este angajarea unei echipe care sa se ocupe cu servicii de curatenie de birou, care se vor asigura ca intregul spatiu este imaculat dupa ce termina de curatat. Este timpul sa apelati la asistenta suplimentara daca continuati sa neglijati sa curatati aceste zone frecvent trecute cu vederea, pe care un curatitor profesionist nu le va ignora niciodata. Firma curatenie iasi 

La Luna Cleaner oferim servicii de curatenie de calitate, pentru ca biroul dvs. comercial sa aiba cel mai bun aspect. Suntem aici pentru a curata temeinic fiecare zona in conformitate cu standardele si reglementarile corecte de curatenie. Suntem incantati sa va ajutam sa ajungeti la toate spatiile inguste si sa stergem fiecare suprafata pentru a ne asigura ca stralucesc ca noua. Contacteaza-ne acum la numarul de telefon de pe site-ul nostru si descopera calitatea serviciilor profesioniste!

 

Beneficiile curatarii cu aparate cu presiune cu aburi

Curatenia profesionala este o solutie esentiala pentru a asigura ca spatiile publice, cum ar fi spatiile de lucru, sunt sigure, sanatoase si, in general, mai placute. Serviciile de curatenie, ca si alte sectoare, sunt acum mai eficiente si mai diverse in abordarile lor, ca urmare a numeroaselor progrese tehnologice si mecanice de astazi.

Curatarea cu aparate cu presiune cu aburi este unul dintre serviciile esentiale pe care le oferim la Luna Cleaner. Prin urmare, in acest articol, vom oferi o prezentare a curateniei cu abur, vom explica modul in care functioneaza si vom discuta despre avantajele sale atat pentru mediile casnice, cat si pentru cele comerciale.

De ce abur?

Ei bine, capacitatea de curatare in profunzime a aburului garanteaza eliminarea bacteriilor si a altor microorganisme nedorite, chiar si din cei mai adanci pori ai suprafetei contaminate. Reziduurile limitate pe care le lasa in urma utilizarea aburului pot fi apoi curatate folosind in acelasi timp un aspirator sau o microfibra. Acest lucru va impiedica inmultirea bacteriilor, lasand zona imediat si igienic curata.

Ce se intampla cu murdaria atunci cand curatati cu aburi?

De fapt, nu se intampla nimic. In schimb, caldura si vaporii de la curatarea cu aburi se asigura ca toti contaminantii si petele sunt complet descompuse si sunt usor de indepartat. Singurul lucru care ramane de facut dupa curatarea completa cu abur a zonei (zonelor) este sa scapati de murdarie, ceea ce puteti face rapid cu o carpa, un mop sau un aspirator. Acest lucru este salvator pentru a face fata unor deversari majore sau pete incapatanate, care pot fi un cosmar, in special la locul de munca.

Care sunt beneficiile principale?

Fara substante toxice

Curatarea cu aburi elimina toate bacteriile, eliminand nevoia de substante chimice suplimentare, posibil toxice, cum ar fi inalbitorul sau compusii pe baza de amoniac. Atunci cand apa este folosita la o temperatura mai ridicata, toate organismele bacteriene sunt ucise, lasand casa dvs. curata si lipsita de substante chimice si poluare. Acest lucru creeaza o atmosfera sanatoasa pentru organismul dumneavoastra.

Loc sigur pentru animale si copii

Deoarece curatarea cu aburi nu contine substante chimice toxice suplimentare, aceasta face din casa dvs. un loc mult mai sigur pentru copii si animalele de companie. Spre deosebire de produsele chimice de curatare care contin unii compusi de sodiu care sunt foarte corozivi, cum ar fi Hypocrite, cel mai coroziv agent oxidant descoperit vreodata. Atunci cand un copil sau un animal de companie intra in contact cu o suprafata care are prezent acest compus, acesta ii poate rani ochii, ii poate arde pielea sau chiar ii poate provoca probleme respiratorii atunci cand este inhalat. De asemenea, ii poate imbolnavi sau le poate irita pielea.

Fara alergii

Curatenia cu aburi va fi o optiune optima in special atunci cand dumneavoastra sau un membru al familiei dumneavoastra sufera de alergii sau astm. Acest echipament nu foloseste substante chimice care ar putea creste nivelul de astm din casa; foloseste doar caldura si apa pentru a ajuta la curatare. Sanatatea oamenilor poate avea de suferit de pe urma folosirii celei mai potrivite tehnici in casa.

 

La Luna Cleaner oferim si servicii de curatenie folosind aparatura cu aburi, pentru ca spatiul dumneavoastra sa aiba parte de o curatenie optima. Suntem aici pentru a dezinfecta temeinic fiecare zona in conformitate cu standardele si reglementarile corecte de curatenie. Suntem incantati sa va ajutam sa ajungeti la un nivel superior de curatenie si sa stergem fiecare suprafata pentru a ne asigura ca straluceste prin tehnici profesioniste. Contacteaza-ne acum la numarul de telefon de pe site-ul nostru si descopera calitatea serviciilor noastre! 

Cum sa elimini praful din locuinta

Aparitia prafului este inevitabila. Il vezi in aer, pe corpurile de mobilier si toate obiectele pe care le detii. Acest fenomen se intampla deoarece praful se creeaza din particule minuscule de materie uscata, cum ar fi piele, fibre de materiale textile, par de animale, murdarie sau nisip. Asadar, orie ai face, nu vei putea scapa complet de praf niciodata. Totusi, este necesar ca din cand in cand sa reduci cantitatea acestuia. Haide sa vedem impreuna cum sa elimini praful din locuinta. Firma curatenie iasi.

Previne adunarea prafului

Daca ai aerisit de dimineata, iti recomandam sa nu mentii geamurile deschise intreaga zi, deoarece favorizezi aparitia particulelor de polen, praf sau alti factori poluanti de afara. In acelasi scop poti plasa covorase la intrare, pe care toata lumea sa isi stearga picioarele, pentru a nu mai aduce praful in locuinta. Aspira-le des, pentru a le mentine curate.

De ce ai nevoie pentru a curata praful

Stii acele pamatufuri despre care ti s-a tot spus ca sunt extrem de eficiente pentru stergerea prafului? Ei bine, lucrurile stau complet diferit, iar aceste ustensile pentru curatenie fac tocmai opusul a ceea ce te-ai astepta. Pamatuful reuseste sa imprastie praful, de pe o suprafata pe alta. In schimb, pentru a evita acest fenomen iti recomandam sa folosesti in loc o carpa moale, din microfibra, usor umezita si stoarsa bine si un spray pentru curatarea prafului de pe mobilier.

Cum cureti electrocasnicele de praf

Computerele, televizoarele si chiar si aparatele electrocasnice sunt ca niste magneti pentru praf. Inainte de a incepe treaba este bine sa le scoti din priza, apoi sa le stergi usor cu o laveta din microfibra. Nu uita sa stergi si praful de pe fire, prize sau gurile de ventilatie, deoarece acolo se acund deseori cele mai neplacute surprize.

Cum cureti podelele de praf

Incepe prin a aspira podelele cel putin o data pe saptamana si curata-le de cel putin doua ori pe luna, in functie de cat de intensa este activitatea in locuinta. Foloseste o solutie speciala pentru parchet si un mop din microfibra, care sa adune tot praful si toate scamele. Daca preferi, poti folosi si o ceara pentru parchet. Firma curatenie iasi.

Cum cureti tavanul de praf

Desi nu ii dai importanta foarte des, iti recomandam sa stergi si tavanul de praf. Chiar daca este ceva mai greu sa ajungi la el, tavanul este un mediu propice pentru praf si alte particule, deci procura-ti cele necesare pentru a actiona. Vei avea nevoie de un mop pentru praf cu coada lunga si un capat din microfibra, care sa prinda tot praful.

Cum cureti covoarele de praf

Pentru a scapa de praful din covoare, este bine sa tii cont de cateva reguli, precum sa nu intri cu pantofii de afara in locuinta si sa folosesti papuci de casa. Foloseste aspiratorul ori de cate ori ai ocazia, dar nu mai tarziu de o data pe saptamana. Scutura covoarele daca este posibil si foloseste o solutie pentru curatare, ca sa il reimprospatezi sau apeleaza la un serviciu special.

Ai nevoie de ajutor pentru a scapa de praful din locuinta? Apeleaza cu incredere la Luna Cleaner, pentru servicii profesionale de curatenie!

Cum sa scapi de mucegai in lunile de iarna

Pe langa zapada si atmosfera Sarbatorilor, anotimpul rece ne mai aduce adesea si mucegai, in locuinta sau la locul de munca. Din pacate, umezeala, frigul si aerisirea neconforma a incaperilor poate favoriza aparitia mucegaiului, in jurul geamurilor, in bai sau chiar pe tavan. Deoarece este o problema cu care se confrunta foarte multe persoane, ne-am hotarat sa te ajutam astazi, cu cateva sfaturi despre cum sa scapi de mucegai in lunile de iarna. Firma curatenie iasi, Luna Cleaner.

Procura-ti cele necesare

Pentru a scapa de mucegai de unul singur este necesar sa iti procuri cateva produse care sa te ajute si care sa te protejeze. Sporii de mucegai circula prin aer atunci cand cureti petele, asa ca ar fi bine sa limitezi pe cat posibil expunerea, punandu-ti echipament de protectie. Poti apela la manusi de cauciuc, ochelari de protectie, pentru a evita contactul cu produsele de curatenie si o masca faciala, pentru a nu inhala substantele nedorite.

Te sfatuim sa actionezi pe cont propriu doar daca este vorba despre cateva pete mici de mucegai. Daca problema se intinde pe o suprafata mai mare, este bine sa apelezi la o echipa profesionala, deoarece este posibil sa ai o problema cu umezeala si infiltrarea apei. Firma curatenie iasi, Luna Cleaner.

Ce produse poti folosi?

Daca esti in cautarea unei solutii naturale de indepartare a mucegaiului, poti apela la peroxid de hidrogen, de concentratie 3%. Toarna solutia intr-o sticla cu pulverizator, apoi aplica pe zonele cu probleme, lasa sa actioneze pentru circa 10 minute, apoi sterge cu o carpa curata.

Daca nu ai peroxid de hidrogen la indemana, poti incerca sa scapi de problema cu ajutorul otetului. Pune otet nediluat intr-o sticla cu pulverizator si aplica pe zona cu mucegai. Lasa sa actioneze pentru o ora, apoi sterge suprafata cu apa curata. Nu uita sa aerisesti foarte bine la final, pentru ca totul sa se usuce. Firma curatenie iasi, Luna Cleaner.

Cum sa indepartezi mucegaiul din baie?

Mucegaiul nu apare doar pe pereti, ci si in zone mai greu accesibile, cum ar fi intre rosturile de gresie sau faianta din baie. Umezeala din aceasta incapere favorizeaza aparitia mucegaiului, si de aceea trebuie actionat cat de repede posibil. Apeleaza la o solutie speciala pentru indepartarea mcegaiului sau apeleaza la una dintre solutiile naturale mai sus mentionate. Aplica solutie pe zonele afectate, lasa sa actioneze conform instructiunilor de pe ambalaj si apoi clateste cu apa din abundenta. Daca este necesar, foloseste o periuta pentru a freca locurile in care mucegaiul este mai incapatanat. Daca ai mucegai pe perdeaua de dus, iti recomandam sa folosesti solutia anti mucegai, apoi sa o speli la mana, sau in masina de spalat, pentru a elimina mirosul neplacut. Lasa sa se usuce bine inainte de a o agata la loc! Daca ai probleme mari cu mucegaiul in locuinta, s-ar putea sa fie vorba despre ceva mai mult. Verifica intai izolarea locuintei si incearca sa aerisesti cat mai bine incaperile, in fiecare zi.

 Nu ezita sa apelezi la o echipa profesionala de curatenie, care sa te ajute sa scapi de mucegaiul care provoaca atat de multe batai de cap. Echipa Luna Cleaner ofera servicii de curatenie impecabile!

 

Ce pasi implica curatenia dupa constructor?

Daca ai mai avut de-a face cu renovari in locuinta, cu siguranta stii deja ce dezastru apare in urma constructorilor. Desi acest aspect este inevitabil, curatenia de dupa poate parea uneori imposibila. Chiar si atunci cand acoperi suprafetele, praful tot isi va gasi loc, asa ca ce ar trebui sa faci pentru a-ti usura munca? Simplu, apelezi la servicii de curatenie dupa constructor. Haide sa vedem impreuna care sunt pasii care ar trebui urmati.

1.Indepartarea deseurilor

In primul rand, pentru a putea realiza curatenie dupa constructor trebuie sa eliberezi zona in cauza. Este lesne de inteles faptul ca dupa o sesiune serioasa de constructie sau renovare, vor exista multe deseuri care trebuiesc eliminate. Vorbim despre bucatile de materiale ramase in urma, recipientele goale, polistiren si orice alt tip de material care iti sta in drum. Iti garantam ca va fi mai usor sa faci curat dupa ce eliberezi zona.

2.Elimina petele de vopsea sau adeziv

Urmatorul pas pe lista noastra are in vedere eliminarea petelor greu de curatat, precum cele de vopsea sau adeziv de pe corpurile de mobilier, pereti sau podea. Acestea devin tot mai complicat de indepartat odata cu trecerea timpului, asa ca este mai bine sa fie rezolvate cat mai devreme.

3.Indepartarea protectiilor

Cu siguranta te-ai gandit din timp si ai acoperit cu celofan si banda de lipit diverse suprafete, pentru a le proteja. Acum este momentul perfect pentru a indeparta toate acestea, pentru a avea acces la tot ceea ce trebuie curatat. Ai fi surprins sa afli ca praful patrunde chiar si printre cele mai bine protejate obiecte, deci nu pregateste-te sa cureti si in acele zone.

4.Curatarea suprafetelor

Abia acum ajungem la curatarea suprafetelor. In primul rand trebuie sa incerci sa stergi cat mai bine praful de pe toate suprafetele. Te poti folosi de un aspirator, pentru a-ti usura munca si pentru a termina mai repede aceasta sarcina. Apoi ajuta-te de o carpa usor umeda si o solutie de curatare, in functie de suprafata in cauza si sterge foarte bine totul. Lasa sa se usuce, apoi verifica daca totul este curat. Daca nu, s-ar putea sa fie nevoie sa repeti acest pas.

5.Spala peretii, usile si geamurile

Continuand pasul de mai sus, poate fi necesar sa cureti chiar si peretii sau tavanul. Acest pas poate fi optional, in functie de amploarea pe care a avut-o procesul de renovare. Totusi, este un tip de curatenie pe care probabil ca nu il faci prea des, asa ca ai putea sa te ocupi acum. Te poti ajuta de o matura curata pentru a indeparta praful de pe suprafetele la care nu ajungi si de o carpa umeda, pentru a le sterge.

6.Curata podelele

Nu in ultimul rand, trebuie sa te ocupi de podele, care probabil au nevoie de cea mai mare ingrijire. Daca ai un aspirator profesional te poti ocupa usor de aspirarea acestora. In caz contrar, poti apela la vechea matura, care poate fi foarte utila. Probabil va fi necesar sa speli de doua ori podelele, pentru a te asigura ca sunt impecabile. Poti aplica si un strat de ceara la final, pentru un plus de stralucire.curatenie dupa constructor iasi

 

Nu iti bate capul cu efectuarea curateniei dupa constructor si apeleaza la o echipa profesionista, care sa o faca in locul tau!

 

5 motive sa optezi pentru o firma de curatenie

Vremurile in care o persoana se ocupa si de curatenia in locuinta, si de prepararea meselor, dar si de cresterea copiilor au apus de mult. In prezent, nu este un lux sa apelezi la o firma de curatenie, atunci cand simti ca nu mai ai energia necesara sau nu mai beneficiezi de suficient timp de petrecut impreuna cu cei dragi. Daca nu esti convins, da-ne voie sa iti prezentam astazi 5 motive care sa iti explice de ce este o idee buna sa optezi pentru servicii profesionale de curatenie. Firma curatenie iasi, Luna Cleaner.

1.Castigi timp pentru tine

Nu stim daca poti cumpara timp, dar poti opta pentru servicii profesionale de curatenie. Nu ti-ar placea ca in loc sa pierzi cateva ore facand curat inainte de Sarbatori, sa stai mai mult impreuna cu copiii si restul familiei tale? Sau poate sa acorzi mai multa atentie hobby-urilor tale ori sa te odihnesti dupa o saptamana grea. In plus, faci ceea ce iti place, iar rezultatul pe care il primesti este o casa impecabil.

2.Ai parte de o curatenie ca la carte

O echipa profesionala de curatenie este instruita pentru a curata in cel mai mic detaliu. De exemplu, aceste persoane se pot ocupa de curatarea deasupra dulapurilor, unde nu ajungi de obicei sau de igienizarea locurilor pe care nu le cureti in mod obisnuit. In plus, curatenia este realizata impecabil, cu ajutorul solutiilor profesionale si utilajelor aferente, pe care nu le detii in locuinta in mod normal.

3.Te bucuri de un mediu sanatos

Fie ca este vorba despre curatarea biroului sau a locuintei, ne referim la medii pe care le frecventezi si in care iti petreci mai multe ore pe zi. De aceea este extrem de important ca aerul pe care il respiri sau suprafetele cu care intri in contact sa fie impecabile. Germenii si bacteriile se afla la tot pasul in jurul nostru, dar asta nu inseamna ca nu poti scapa de aceste microorganisme, care iti pot pune in pericol sanatatea.

4.Colaborezi cu specialisti

Specialistii nu pot fi gasiti doar in mediile de tip corporate sau business. Firmele de curatenie promit si ofera in general servicii prompte, calitative, cu preturi avantajoase. Deoarece este vorba despre curatenie, standardele sunt extrem de ridicate, ceea ce inseamna ca serviciile pe care acestea le presteaza trebuie sa fie fara cusur.

5.Economiseti bani

Poate ti se pare greu de crezut, dar poti economisi bani atunci cand apelezi la o firma de curatenie. Cum asa? Gandeste-te doar la costurile pe care le implica achizitionarea solutiilor de curatare profesionale, a aspiratoarelor si a masinilor pentru curatat covoare sau canapele. Vorbim despre sume foarte mari, pe care cu siguranta nu vrei sa le investesti deodata. In plus, ai nevoie si de suficient spatiu de depozitare pentru pastrarea acestora. Asadar, apeland la o firma de curatenie este posibil sa scapi mai ieftin si cu o durere de cap in minus.

 

Ce zici, te-au convins motivele noastre sa apelezi la o firma de curatenie? Te asteptam pe site cu super servicii! Firma curatenie iasi, Luna Cleaner.