In esenta, curatenia ecologica presupune curatarea cu metode si consumabile care sunt sigure pentru ecosistem si care nu elibereaza niciun poluant atunci cand sunt folosite. Curatenia ecologica este cruciala pentru sanatatea populatiei generale, precum si pentru mediu si planeta noastra.

De ce este importanta pentru compania/casa dumneavoastra?

Curatenia ecologica diminueaza poluantii din mediul inconjurator, ceea ce este benefic pentru impactul ecologic al afacerii dvs., precum si pentru sanatatea clientilor si a personalului. Nu duce la problemele de sanatate pe care solutiile de curatenie conventionale le provoaca frecvent. Acest lucru poate avea ca rezultat un personal mai eficient si mai sanatos, un aer mai curat pentru clientii dvs. si un mediu de lucru mai bun in general. In ceea ce priveste propria casa, rezultatul este desigur similar, daca aveti in special copii sau caini, utilizarea unor metode ecologice va preveni pericolul toxic generat de substantele din produsele folosite in scop igienizant. Firma curatenie iasi 

Produsele de curatare de brand

Majoritatea produselor de curatare de marca pe care le cumparati dintr-un magazin de vanzare cu amanuntul sau dintr-un supermarket nu numai ca vor fi toxice, dar vor contine si parfumuri sintetice. Daca nu mergeti la un magazin care realizeaza astfel de produse de sanatate, ar putea fi dificil sa gasiti un produs care sa nu contina o varianta a acestora.

Expunerea la substantele chimice din parfumuri poate provoca dureri de cap, iritatii ale ochilor, nasului si gatului, greata, uitare, pierderea coordonarii si alte simptome respiratorii si/sau neurotoxice. Multe ingrediente ale parfumurilor sunt iritanti si sensibilizatori respiratori, care pot declansa crize de astm si agrava afectiunile sinusurilor. Firma curatenie iasi 

De ce este acest lucru important?

In prima faza, am putea spune ca anumiti compusi din parfumurile sintetice palesc in comparatie cu compusii „toxici in caz de ingestie”, dar impactul negativ al parfumurilor sintetice poate fi destul de surprinzator si mult mai periculos decat am prevazut.

Comitetul pentru stiinta si tehnologie estimeaza ca substantele sintetice extrase din petrol reprezinta aproximativ 95% din substantele chimice utilizate in parfumuri. S-a demonstrat ca substantele chimice pe baza de petrol modifica hormonii si creeaza probleme precum cancere, tulburari neurologice, slabirea sistemului imunitar, dizabilitati cognitive, alergii, infertilitate si multe altele, potrivit lui Richard Pressinger si Wayne Sinclair, MD.

Puteti diminua alergiile la birou folosind articole ecologice care nu contin parfumuri artificiale, ca sa nu mai vorbim de pericolele de cancer, tulburari neurologice si alte afectiuni.

Antibacterian  

Conform Administratiei pentru Alimente si Medicamente, apa si sapunul obisnuit sunt la fel de eficiente in prevenirea bolilor ca si sapunul antibacterian. Pe langa faptul ca au compusi daunatori, s-a constatat ca antibacteriile contin substante care pot perturba echilibrul hormonal.

Ce ar trebui sa retina cel mai mult oamenii? Este mai putin probabil ca in produsele de curatenie ecologica sa se gaseasca substante chimice antibacteriene decat cele care sunt daunatoare.

Facilitati de ingrijire a sanatatii si igienei

Pentru anumite structuri, cum ar fi centrele de dializa sau cladirile medicale, pot fi necesare reguli stricte de curatenie si de distrugere a germenilor. Exista metode de eliminare eficienta a agentilor patogeni in aceasta situatie, fara a adauga la poluarea mediului.

Poluanti

Atunci cand se utilizeaza produse de curatare neecologice, se emit poluanti in aer. Produsele de curatare contin o gama larga de compusi sintetici toxici si periculosi care pot fi evacuati in mediul inconjurator, in sursele de apa, in corpul uman etc. Materialele de curatare ecologice sunt concepute pentru a fi mai putin daunatoare pentru ecosistem si pentru a reduce poluarea. Pentru a descoperi produsul de cea mai buna calitate si cel mai putin nociv, este totusi esential sa il inspectati pe fiecare in parte.

La Luna Cleaner folosim o serie de metode si practici menite sa contribuie la bunastarea mediului inconjurator, dar si uman. Practicam metode care sa ne ajute, in primul rand, in vederea sanatatii clientilor nostri, dar ne preocupam si de sanatatea planetei, care are nevoie de implementari strategice pentru a putea fi „curatata”. Firma curatenie iasi 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.